Arkiver

Der er det gode ved en båd, at man har alt hvad man skal bruge med sig. Man bor i en havn, så længe man gider. Og når man er træt af det, kaster man los og sejler et andet sted hen.

Citat fra bogen “Lola og vi” af Tage Voss, fortalt af Mik (1968)

“Så står han og ser lidt ud over det forårs blå vand udenfor værftet og på den Damper, der står ud af Kronløbet. og han kommer pludselig i Tanker om, at med den Vind var der morderlig fin tjans til Lille Bælt. Hvis man stak af lørdag aften…søndag aften ved Samsø…Det skulle altså sagtens kunne lade sig gøre at være med ved den store begivenhed på Tirsdag, og hvis man så kunne få en vestlig og løbe hjem for…”….

Fra bogen “Til søs med Mariane” Sejl og Motors Forlag 1981 (oprindelig udgivet 1938 på Rasmus Navers Forlag)

“Daggry, tre hundrede sømil vest for Kap Horn. Fuldmåne og oprørt hav. Når man tænker på disse bølger, forestiller man sig en stor, grøn Mack lastbil, der kommer skridende skråt frem mod én med halvtreds badekar fulde af barbercreme på ladet”.
Fra bogen “Syd om Kap Horn” af David og Daniel Hays, far og søn, der i 1984 rundede Kap Horn i en 25 fods sejlbåd.

“Vinden frisker, og båden går med skum for boven. Foran sig har han det mørkeblå Sund med små hvide skumtoppe, og langt ude lyser Hvens gule brinker i morgensolen”.
Citeret fra  bogen “Til søs med Mariane”  af Knud Pontoppidan, 1938

“Mariane står på værftet, stor og tung og ubevægelig, drømmende om sommersol og bølgegang i den kolde forårsvind”

Fra bogen “Til søs med Mariane” af Knud Pontoppidan 1938

“Han må afsted. Ud til “Mariane”, Ud på bådpladsen, hvor solen bager mellem plankeværkerne. Taget skal tages af og lugerne åbnes, så der kan komme fart i tørringen. Jensen må have besked. Til påske må “Mariane” være sejlklar”.
Citat fra “Til søs med Mariane” af Knud Pontoppidan 1938